De zorg voor u komt langzaam in de knel!

Dit komt door de toenemende werkdruk in de huisartsenpraktijken. Door meer vraag naar zorg, doordat de huisarts in toenemende mate taken krijgt toegeschoven die niet bij de huisarts thuishoren en door de alsmaar aanhoudende overbodige administratie en doorgeslagen regelgeving.

Maar ook krijgen we te maken met een tekort aan personeel. Het wordt erg moeilijk om huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners te vinden.

Wat kunt u zelf doen om ons te helpen: 

Bel niet in het weekend of in de avonduren naar de huisartsenpost voor vragen die niet medisch-urgent zijn.

Bijvoorbeeld: Ik heb al 2 weken buikpijn, kan ik  bloedonderzoek laten doen? Kan ik op kraambezoek als mijn kind de waterpokken heeft? Kan ik mijn oren laten uitspuiten? Ik wil graag op consult komen want ik had vandaag geen tijd, ik moest werken…

Het verbaast u misschien dat mensen hiervoor naar de huisartsenpost bellen, maar het is helaas eerder regel dan uitzondering. De huisartsenpost is niet bedoeld als 24-uurs ‘service’ voor allerlei niet-urgente vragen . De tijd die gestoken moet worden in al deze telefonische consulten gaat ten koste van tijd voor mensen die wel ernstige problemen hebben en hierdoor lang moeten wachten.

Wees respectvol en vriendelijk naar de doktersassistentes van onze praktijk! Ben zuinig op ze, een goede doktersassistente is bijna niet meer te vinden..  Als u het ergens niet mee eens bent kunt u dat gewoon zeggen en proberen we tot overeenstemming te komen.  We hebben nu een nieuwe, fijne doktersassistente gevonden (Renee)  als opvolger van Hanneke.  Uiteraard moet zij het reilen en zeilen van de praktijk nog goed in de vingers krijgen, we hopen op een beetje begrip als het soms iets anders gaat dan u gewend was.

Als u twijfelt of u  ons wel of niet moet bellen dan lees even op thuisarts.nl. Daar staat heel veel goed bruikbare informatie. Overigens mag u ons altijd bellen als u erg ongerust bent!

Maak zoveel mogelijk gebruik van het portaal. Via onze website kunt u een account aanmaken (of vraag de doktersassiste/huisarts om u hiervoor een link te sturen, dat is nog eenvoudiger)  en kunt u e-consulten sturen naar de huisartsen en doktersassistentes. U kunt via het portaal  uw eigen dossier inzien (ook bijv. (bloed)uitslagen) en  medicatie aanvragen. Ook dat scheelt telefoontjes, hierdoor blijft de praktijk beter bereikbaar.