Praktijknieuws 03-10-2023

Griepvaccinatiemiddag

De griepvaccinaties zijn dit jaar op donderdag 26 oktober. Van 13.30-17.00. Ook mensen met een BMI >40 en vrouwen die > 22 weken zwanger zijn hebben een indicatie voor een griepvaccinatie.  Heeft u het idee dat u een indicatie heeft, maar geen uitnodiging ontvangen of (andersom):  heeft  u een uitnodiging ontvangen zonder dat u een indicatie heeft; dan kunt u ons bellen. Probeer zoveel mogelijk op de middag zelf te komen. Kunt u v.w. bepaalde zwaarwegende redenen niet komen op de middag zelf dan kunt u ons bellen: we kunnen dan een afspraak maken op een later moment (niet eerder).

Kunt u niet komen vanwege een slechte gezondheid, dan kunt u ons bellen of het mogelijk is dat de dokter/assistente of praktijkondersteuner  aan huis komt voor de vaccinatie.

COVID vaccinaties gaan niet meer via ons, dat gaat via de GGD.  Meer informatie vind u op mijnvraagovercorona.nl.

Verhuizing

We zijn blij te kunnen melden dat we zijn verhuisd naar Sint Annastraat 63.  Inmiddels zijn we alweer 4 weken in het nieuwe pand en het bevalt ons  ontzettend goed: het licht, de ruimte en de rust! Ook de patienten zijn in het algemeen heel positief over de nieuwe locatie. T.o.v. de vorige praktijk is het ‘om de hoek’ aan dezelfde kant v.d. Sint Annastraat. Het is een  volledig gerenoveerd (eigen) pand, met meer ruimte. We hebben prioriteit gegeven aan (eindelijk) veel daglicht in alle werkkamers! Helaas heeft de wachtkamer daardoor geen daglicht meer, dat is jammer maar gelukkig hoeft u daar in het algemeen niet lang te zijn. We gaan niet uitbreiden qua huisartsenpraktijk, we blijven bewust  ‘klein’. M.b.t. parkeren: aangezien we slechts 90 meter verhuizen,  blijft dat hetzelfde. Het kan nog steeds in de Fransestraat, of op de Sint Annastraat. 

We nemen weer nieuwe patienten aan

We zijn open voor nieuwe patienten, maar enkel voor mensen die woonachtig zijn in postcode gebied 6524.

Schurft

Het lijkt ietsje beter te gaan met de schurftepidemie…

De klachten betreft m.n. heftige nachtelijke jeuk, soms met zichtbare huidafwijkingen, vaak ook niet. Eerste keuze van behandeling is Permetrine  creme (op recept). Dat werkt even effectief als Ivermectine pillen (die duurder zijn en meer bijwerkingen hebben). Wilt u gaan behandelen dan moeten alle huisgenoten /nauwe contacten (ook degenen die geen jeuk hebben) mee behandeld worden, iedereen op hetzelfde moment!!  De behandeling moet na een week herhaald worden. De tijd tussen besmetting/jeuk kan soms 6 weken zijn! Dat is de reden dat iedereen (ook zonder jeuk) behandeld moet worden. Alles wat 3 dagen geleden qua kleding/beddengoed gedragen of gebruikt is moet gewassen worden. Als het niet gewassen kan worden dan 3 dagen in een vuilniszak bewaren. Alles valt of staat met het GOED uitvoeren van de behandeling. Zie ook www.thuisarts.nl, www.huidinfo.nl of www.huidziekten.nl

COVID

Als u wilt langskomen vanwege verontrustende luchtwegklachten (heftig of aanhoudend hoesten, benauwdheid, koorts) graag altijd een COVID sneltest doen.  Alhoewel het niet meer ‘verplicht is’, draagt het wel bij aan verduidelijking v.d. diagnose /inzetten de juiste behandeling.